URBAN FOOD milteliai BUROKĖLIŲ MILTELIAI, 100 g
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1255 kJ/300kcal |
Baltymai | 0 g |
Angliavandeniai | 80 g |
iš kurių cukrų |
50 g |
skaidulinės medžiagos |
20 g |
Riebalai | 0 g |
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. burokėlių miltelių = 100 g šviežių burokų
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti burokai.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: Idealiai tinka maišyti su kefyru (express šaltibarščiai). 1-2 arbatinius šaukštelius burokėlių miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius. Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
RECEPTAS: "Greiti (angl. express) šaltibarščiai"
- TRADICINIAI: Sumaišome 1 stiklinę kefyro, 1 a.š. burokėlių miltelių, žiupsnelį krapų, žiupsnelį svogūnų laiškų.
- VEGANŲ: Pirmiausia mikseriu suplakame 1/2 puodelio mirkytų saulėgrąžų sėklų (mirkome per naktį arba apie 2 val.) su puodeliu vandens (tirštumą galima reguliuotis pačiam - kuo daugiau sėklų, tuo daugiau tirštumo). Tada dedame 1 a.š. burokėlių miltelių, pjaustytus svogūnus, krapus, agurką ir druskos pagal skonį. Viską išmaišome.
- BE LAKTOZĖS: Lygiomis dalimis sumaišome sojos pieną ir sojos jogurtą (kuo daugiau sojos jogurto, tuo tirštesni šaltibarščiai), įdedame 1 a.š. burokėlių miltelių, pjaustytų svogūnų, krapų, agurką ir druskos pagal skonį. Viska išmaišome.
PASTABA: Gautus šaltibarščius galima pagardinti 1 a.š. kanapių miltelių ir (arba) 1 a.š. topinambų miltelių ir (arba) 1 a.š. burnočio miltelių.
Rekomenduojame išbandyti ir dar kelis variantus su sojos pienu:
- Į sojos pieną įlašinus citrinos sulčių, jis susitrauks, todėl masė bus panaši į kefyro.
- Sojos pieną galima parauginti ir pačiam - reikia tik atidarius dangtelį palikti porą dienų pastovėti.
- Natūraliai užauginti burokai
- Rankomis surinkti ir atrinkti
- Džiovinami žemoje temperatūroje išlaikant kone visus vitaminus ir mineralus
- Džiovinti burokai sumalami patogiam vartojimui!
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
URBAN FOOD milteliai BUROKĖLIŲ MILTELIAI, 100 g
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1255 kJ/300kcal |
Baltymai | 0 g |
Angliavandeniai | 80 g |
iš kurių cukrų |
50 g |
skaidulinės medžiagos |
20 g |
Riebalai | 0 g |
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. burokėlių miltelių = 100 g šviežių burokų
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti burokai.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: Idealiai tinka maišyti su kefyru (express šaltibarščiai). 1-2 arbatinius šaukštelius burokėlių miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius. Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
RECEPTAS: "Greiti (angl. express) šaltibarščiai"
- TRADICINIAI: Sumaišome 1 stiklinę kefyro, 1 a.š. burokėlių miltelių, žiupsnelį krapų, žiupsnelį svogūnų laiškų.
- VEGANŲ: Pirmiausia mikseriu suplakame 1/2 puodelio mirkytų saulėgrąžų sėklų (mirkome per naktį arba apie 2 val.) su puodeliu vandens (tirštumą galima reguliuotis pačiam - kuo daugiau sėklų, tuo daugiau tirštumo). Tada dedame 1 a.š. burokėlių miltelių, pjaustytus svogūnus, krapus, agurką ir druskos pagal skonį. Viską išmaišome.
- BE LAKTOZĖS: Lygiomis dalimis sumaišome sojos pieną ir sojos jogurtą (kuo daugiau sojos jogurto, tuo tirštesni šaltibarščiai), įdedame 1 a.š. burokėlių miltelių, pjaustytų svogūnų, krapų, agurką ir druskos pagal skonį. Viska išmaišome.
PASTABA: Gautus šaltibarščius galima pagardinti 1 a.š. kanapių miltelių ir (arba) 1 a.š. topinambų miltelių ir (arba) 1 a.š. burnočio miltelių.
Rekomenduojame išbandyti ir dar kelis variantus su sojos pienu:
- Į sojos pieną įlašinus citrinos sulčių, jis susitrauks, todėl masė bus panaši į kefyro.
- Sojos pieną galima parauginti ir pačiam - reikia tik atidarius dangtelį palikti porą dienų pastovėti.
- Natūraliai užauginti burokai
- Rankomis surinkti ir atrinkti
- Džiovinami žemoje temperatūroje išlaikant kone visus vitaminus ir mineralus
- Džiovinti burokai sumalami patogiam vartojimui!
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.