KANAPŪKIS Džiovintos šaltyje braškės, 22 G
Džiovintos šaltyje braškės, 22 g – puikaus skonio braškių juostelės, nr. 1 uoga Lietuvoje.
Valgant šias liofilizuotas braškes pastoviai jus nukels į šiltą vasarą.
Galite praturtinti mėgstamus jogurtus, kefyrą, vaisių kokteilius džiovintomis braškėmis. Suteiks itin gardaus skonio jūsų gėrimams, pyragams, desertams.
Džiovinimas šaltyje (liofilizacija) šiuo metu yra pats tobuliausias džiovinimo būdas.
Liofilizavimas yra džiovinimas esant žemai temperatūrai (-55-85°C) giliame vakuume. Tai tobulas džiovinimo procesas, nes džiovinant uogose esantis vanduo lieka ledo pavidalu, neatšyla iki skystos būsenos. Per šį procesą uogos išdžiovinamos išsaugant visas biologiškai vertingas medžiagas, netgi fermentus, nes džiovinama itin žemoje temperatūroje.
Džiovintos šaltyje braškės, 22 g. gana populiarus ir tikrai geras konservavimo būdas yra užšaldyti uogų, tačiau jas atšildę vitaminų rasime apie 15 proc. mažiau negu šviežiose uogose, o greitas užšaldymas ir laikymas žemesnėje kaip -18° C temperatūroje leidžia maksimaliai išsaugoti vitaminus.
Atkreipiame dėmesį, jog norint gauti tam tikrą kiekį mikroelementų iš liofilizuotų (džiovintų šaltyje) uogų, jų, palyginti su šviežiomis uogomis, reikia suvalgyti kur kas mažiau.
Pavyzdžiui, kad vidutinę suaugusiojo dienos geležies normą gautume suvalgę 460 g šviežių žemuogių. Tačiau vartojant šaltyje džiovintas žemuoges, jų užteks dešimt kartų mažiau – 46 g.
Uogas, daržoves ar vaisius apdorojus liofilizacijos procesu, kyla mažesnė mikrobiologinio užterštumo rizika ir tokių produktų laikymo trukmė yra ženkliai ilgesnė.
KANAPŪKIS Džiovintos šaltyje braškės, 22 G
Džiovintos šaltyje braškės, 22 g – puikaus skonio braškių juostelės, nr. 1 uoga Lietuvoje.
Valgant šias liofilizuotas braškes pastoviai jus nukels į šiltą vasarą.
Galite praturtinti mėgstamus jogurtus, kefyrą, vaisių kokteilius džiovintomis braškėmis. Suteiks itin gardaus skonio jūsų gėrimams, pyragams, desertams.
Džiovinimas šaltyje (liofilizacija) šiuo metu yra pats tobuliausias džiovinimo būdas.
Liofilizavimas yra džiovinimas esant žemai temperatūrai (-55-85°C) giliame vakuume. Tai tobulas džiovinimo procesas, nes džiovinant uogose esantis vanduo lieka ledo pavidalu, neatšyla iki skystos būsenos. Per šį procesą uogos išdžiovinamos išsaugant visas biologiškai vertingas medžiagas, netgi fermentus, nes džiovinama itin žemoje temperatūroje.
Džiovintos šaltyje braškės, 22 g. gana populiarus ir tikrai geras konservavimo būdas yra užšaldyti uogų, tačiau jas atšildę vitaminų rasime apie 15 proc. mažiau negu šviežiose uogose, o greitas užšaldymas ir laikymas žemesnėje kaip -18° C temperatūroje leidžia maksimaliai išsaugoti vitaminus.
Atkreipiame dėmesį, jog norint gauti tam tikrą kiekį mikroelementų iš liofilizuotų (džiovintų šaltyje) uogų, jų, palyginti su šviežiomis uogomis, reikia suvalgyti kur kas mažiau.
Pavyzdžiui, kad vidutinę suaugusiojo dienos geležies normą gautume suvalgę 460 g šviežių žemuogių. Tačiau vartojant šaltyje džiovintas žemuoges, jų užteks dešimt kartų mažiau – 46 g.
Uogas, daržoves ar vaisius apdorojus liofilizacijos procesu, kyla mažesnė mikrobiologinio užterštumo rizika ir tokių produktų laikymo trukmė yra ženkliai ilgesnė.